STEP 4 - ICC PROFILER

ICC PROFILER

ICC-profilen benyttes både til konverteringen af dine billeder fra RGB til CMYK, og dels at give en rimelig nøjagtig gengivelse af tryksagen på din skærm.

Hvorfor bruge ICC profiler

For de fleste producenter af tryksager i almindelighed og avisbranchen i særdeleshed, er det et kendt fænomen, at billederne i det færdige tryk ikke ligner "det man forventede". Dette skyldes, at der foregår en forøgelse (punktbredning), i trykprocessen. Denne "punktbredning" er ikke ens fra maskine til maskine, den kan variere meget. I arktryk kan man opleve "punktbredning" helt ned til 9%, hvorimod "punktbredningen" i avisrotation meget vel kan komme på 35%.

Løsningen

Problemet kan løses ved at "lægge" en ICC-profil på den færdige billed-fil, før den leveres til trykkeriet, således at billederne bliver korrigeret for den aktuelle "punktbredning".

Hvilke ICC profiler skal jeg bruge

For at du kan producerer og eksporterer din tryksag korrekt til PDF, skal du have følgende 3 ICC profiler installeret og instillet korrekt i farveinstillinger i InDesign og Photoshop.

CMYK = ISOnewspaper26v4.icc

Sort/hvid = ISOnewspaper26v4_gr.icc

RGB = AdobeRGB1998.icc

Hvordan installerer jeg ICC profilerne

Vi vil her kort gennemgår hvordan du installerer ICC-profiler på både Mac og PC.

Download ICC profilerne herover og placér dem efter nedenstående anvisning. AdobeRGB1998.icc er som standard i alle Adobe's programmer og skal derfor ikke installeres.

Se evt. også videoerne for mere info.

Mac:

HD>Library>Application Support>Adobe>Color>Profiles>Recommended​​

PC:
C:/WINDOWS/system32/spool/drivers/color

Ved at højreklikke på profilen får du mulighed for at lægge den direkte ned i den nævnte mappe. Er profilen allerede installeret, vil din valgmulighed bestå i at fjerne den.​

Farveindstillinger i Photoshop

Tjekke dine farveindstillinger. Vælg Edit/Color Settings/ (se figur 1). Hvis du sætter dem som vist i eksemplet, vil du altid blive gjort opmærksom på afvigelser fra dine egne standardindstillinger, det kan umiddelbart anbefales. Hvis du gemmer denne opsætning og fx kalder den "OTM_ISOnewspaper26v4" kan du bruge den resulterende .csf-fil til at synkronisere farverne i CS-pakken med Adobe Bridge. Se også video om farveindstillinger her under for mere info.​

​Figur 1

KONTAKT OS

OTM Avistrykkeri Herning-Ikast A/S

Industrivej 5, 7430 Ikast

​​

Tel. +45 97 15 66 00

E-mail: [email protected]​​

ADMINISTRATION & TRYK

Tilbud- Tryk- og Salg:[email protected]

Produktionsassistent:  [email protected]

PREPRESS

Repro: [email protected]

Reprochef: [email protected]

DISTRIBUTION

Distribution: [email protected]

Pakkerichef: [email protected]