DER VAR ENGANG..

OTMs historie går tilbage til 1974. Dengang – i offsetavisrotationernes barndom – tog de tre bladudgivere, Hans Axelsen, Paul de Wolff og Preben Jensen, initiativ til Offsettrykkeriet Midtjylland, som fik til huse i en tidligere mejeribygning på Strøget i Ikast.

Formålet var klart: At skabe en trykcentral for midtjyske ugeaviser. Derfor blev der indkøbt en enkelt avisrotation. I begyndelsen var det kun ejernes egne blade, Hedensted Avis, Herning Bladet og Ikast Avis, der blev produceret på maskinen. Men der kom flere opgaver til, efterhånden som andre bladudgivere og trykkerier fik øjnene op for de kreative muligheder, der var med offsettryk på avispapir – og især den kvalitetsforbedring og hurtighed, som trykprocessen førte med sig.

Der kom for alvor gang i trykpressen hos OTM. Nu var det ikke kun ugeaviser i det nærmeste nabolag, men til hele Midt- og Vestjylland, der blev produceret i mejeriet. Senere udviklede det sig til tryk af telefonbøger, profilaviser og reklameforsendelser i stor stil.

Et trykkeri i udvikling

OTM voksede hurtigt ud af rammerne i det tidligere mejeri, og i 1980 flyttede virksomheden til nyopførte lokaler på Industrivej i Ikast. Her var bygningerne tegnet og indrettet til formålet, og der var gode til- og frakørselsforhold på en stor erhvervsgrund med plads til udvidelser. Der er bygget til seks gange siden, så der i dag er godt 7000 etagemeter under tag til produktion 20 timer i døgnet.

I forbindelse med en større udvidelse i 2001, og fordi bestyrelsen havde et ønske om at knytte kunderne til virksomheden, blev ejerkredsen udvidet med Aars Avis og Brande Bladet.

Fusion med Herning Folkeblad

Fra 2005 blev der indgået en fusionsaftale med Herning Folkeblad, som nedlagde sit avistrykkeri i Herning midtby og flyttede aktiviteten til OTM. Det krævede opførelse af endnu en trykkerihal og medførte en stor udvidelse af virksomhedens to tårnbyggede Goss-rotationsmaskiner.

Køb af Trykcentralen A/S

I 2012 ekspanderede OTM igen med opkøbet af Trykcentralen i Viby. 

KONTAKT OS

OTM Avistrykkeri Herning-Ikast A/S

Industrivej 5, 7430 Ikast

​CVR: 17014870​

Tel. +45 97 15 66 00

E-mail: [email protected]​​

ADMINISTRATION

Tilbud/salg: [email protected]

Økonomi: [email protected]

PREPRESS & TRYK

Tryk: [email protected]

Repro: [email protected]

Reprochef: [email protected]

DISTRIBUTION

Distribution: [email protected]

Pakkerichef: [email protected]